dilluns, 18 de juny del 2012

Reflexions sobre el “meu” Bizbarcelona


La setmana passada es va celebrar a Barcelona un esdeveniment pensat per totes aquelles persones que volen iniciar un projecte empresarial; el Bizbarcelona. 
De fet, hi va haver molts Bizbarcelona, tants com assistents van passar per les instal·lacions de la Fira de Barcelona, ja que cada assistent va escollir assistir a les activitats més adients de cara als seus objectius i va treure les seves pròpies conclusions sobre el que allà va esdevenir.

Així doncs, em proposo descriure-us els aspectes que m’han cridat més l’atenció i amb els quals vull treballar més intensament a partir d’ara.

Ecoemprenedoria
L’economia verda és un sector ple d’oportunitats, tenint en compte els desafiaments als quals la humanitat ha de fer front durant els propers anys. En ell intervenen molts camps de coneixement i moltes activitats humanes, com la producció i extracció de materials, la generació d’energia, el reciclatge o la regeneració del sòl entre molts altres. També comporta un canvi de mentalitat empresarial, on compartir la riquesa i el coneixement hauran de ser predominants.

Aquest és l’aspecte que més m’interessa, ja que els meus projectes s’orienten a activitats que no malmetin l’habitabilitat del planeta.

Clarificació dels objectius a assolir
Aquest és el punt que tenen en comú tots els discursos emprenedors; s’ha de tenir molt clar a on es vol estar per a dirigir-se cap allà amb tota la energia. Res més a dir.

Venda
Necessitem més actitud comercial, ja que tots tenim un producte per vendre i els clients no truquen a la porta.

Canvi de context
Les persones s’encomanen les unes a les altres. Sota un ecosistema on es parla d’emprendre i on s’emprèn és més probable que sorgeixin molts projectes d’èxit, ja que es comparteixen idees i energia. Tenir una comunitat emprenedora és la clau per avançar en aquesta direcció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada